replica horloges replica rolex

Recensie 30 Seconds: buikpijn van het lachen

13 december 2015 Kim Reactie(s)

30 Seconds

  • Aantal spelers: 3-20
  • Speelduur: +/- 30 minuten
  • Uitgever: 999 Games

Ben jij in voor een avondje lachen, lachen en nog meer lachen. Het type avond waarbij uiteindelijk je drinken over de tafel vliegt, omdat je het uitproest van het lachen? Het type avond waar je elkaar dagen/ weken/ maanden later nog over spreekt en liefdevol belachelijk om maakt?

Dan is ‘30 Seconds’ een absolute must-have.

Het concept is zo simpel dat je je haast af zou vragen waarom je het niet zelf hebt verzonnen. Je pakt een kaartje met daarop 5 woorden. Dat kan van alles zijn. Films, acteurs, presentatoren, politici, televisieprogramma’s, plaatsnamen en ga zo maar door.

Je krijgt (heel verrassend) 30 seconden om deze woorden te omschrijven aan je partner die ze dan hopelijk raad. Het aantal goed geraden antwoorden loop je vervolgens vooruit op het bord. Daar trek je alleen wel eerst het gegooide aantal ogen vanaf. Dus het is fijn zo laag mogelijk te gooien (0 dus).

Die tijdsdruk, want 30 seconden zijn echt om voordat je het weet, zorgt voor de nodige stress onder de deelnemers. En die stress leidt tot zeer… verrassende antwoorden. Zo is voordat je het weet Gent de hoofdstad van België, heeft China opeens een witte vlag met een rode stip en is Hugh Hefner de hoofdrolspeler uit Notting Hill.

Een geweldig spel als je zelf snel kan omschrijven en je partner snel op namen/ woorden komt, en andersom uiteraard. Een frustrerend rotspel wanneer bovenstaande factoren helaas niet/ minder aanwezig zijn. Dus was je nog op zoek naar een goede relatietest: koop ook dan zeker ’30 Seconds’!

Conclusie

’30 Seconds’ is een zeer vermakelijk en simpel spel qua regels. Wanneer je vrienden hebt met wie je nooit spellen doet is dit spel ook een absolute ijsbreker. Niet alleen zorgt het voor de nodige humor, maar het levert ook nog eens genoeg gespreksstof op om meerdere avonden mee te vullen! ‘30 Seconds’ is een spel dat iedereen in zijn kast zou moeten hebben liggen!

Reacties

Lees ook

Vorige post

Volgende post