replica horloges replica rolex

Top 5: De leukste spellen voor met z’n tweetjes

14 februari 2017 bordganzen Reactie(s)

De bloemist heeft geen rozen meer over, de tv-zenders halen alle romkoms uit het archief en jullie favoriete restaurant zit al helemaal vol met andere verliefde stelletjes… wat nu? Een avondje bordspellen natuurlijk! En om jullie een beetje op weg te helpen, geven wij hier enkele tips van spellen die wij regelmatig samen op tafel leggen. Je zou het onze Valentijn top 5 kunnen noemen…

5. The Game
The Game, we schreven er al eens eerder over. In dit kaartspel heb je een gezamenlijk doel: alle kaarten in de beste volgorde wegspelen. En dit zonder elkaar te mogen vertellen welke kaarten je in handen hebt. Elkaar hints geven mag wel. Dus elkaar haarfijn aanvoelen is een must in dit spel. Mocht het wegspelen van alle kaarten te makkelijk zijn, dan kun je het jezelf altijd nog wat lastiger maken met the Game: on Fire.


4. Ticket to Ride: Zwitserland & India
Ticket to Ride is een spel dat bij veel mensen al regelmatig op tafel ligt. En terecht, het bouwen van je eigen spoorlijn op één van de prachtige borden is altijd een feestje. Hoewel er voor de ‘originele’ kaarten ook aangepaste regels voor twee spelers zijn, is het niet altijd even spannend. Je kunt de confrontatie redelijk makkelijk ontlopen. Natuurlijk niets mis mee op Valentijnsdag, maar iets meer spanning mag natuurlijk altijd. Hiervoor is de uitbreiding met de kaarten van Zwitserland en India uitermate geschikt. Iets andere regels en een kleinere kaart maakt het onmogelijk om elkaar te kunnen blijven ontlopen. Misschien niet romantisch, maar wel erg leuk!


3. Patchwork
Samen een kleedje maken, meer romantiek  heb je niet nodig toch? Laat je niet misleiden door het wat suffe uiterlijk van dit spel. Want voor je het weet zit je de hele avond kleedjes te maken en te knokken voor de beste lapjes met stof. Dit Tetris-achtige spel is echt gericht op twee spelers en is behoorlijk verslavend. Wij zijn, zoals we al eerder schreven, erg te spreken over Patch Work.


2. Flick’em Up!

Laten we wel wezen.. wat is er nou romantischer dan samen een potje cowboytje spelen ;). Beroof de plaatselijke bank met je mede-bandieten of zorg als sheriff juist voor orde en veiligheid in je dorp. In het thematisch prachtige Flick’em Up piekt ieder zijn team naar de overwinning. Een echt ‘bordspel’ is het natuurlijk niet, maar dat maakt het niet minder leuk. Spanning, sensatie en niet meer bij komen van het lachen gegarandeerd!

1. Le Fantôme de l’Opéra
Kim schreef er gister nog over, maar le Fantôme de l’Opéra halen wij regelmatig uit de kast wanneer we een echt op twee personen gericht bordspel willen doen. Het lijkt soms een beetje op schaken, maar dan in een meer verhalend en sfeervoller jasje. Of je nu het spook of de inspecteur bent: beide rollen zijn even spannend en leuk om te spelen.

Tot zo ver even een kleine greep uit onze favoriete spellen voor twee personen. Maar er zijn natuurlijk nog zat andere opties. Denk hierbij een 7 Wonders: Duel, die we nog steeds aan onze collectie toe moeten voegen. Of Agricola, welke een speciale twee spelers versie heeft. En tenslotte, helemaal in het thema van de dag, Love Letter. Waarin je met 2 tot 4 spelers probeert om de knappe prinses Anne het hof te maken.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar welke spellen jullie het liefste met z’n tweeën spelen. Laat gerust suggesties achter in de reacties!

 

Reacties

Lees ook

Vorige post