replica horloges replica rolex

Leuk voor op je lijstje

9 december 2015 Pieter Reactie(s)

De Sint is net het land uit en inmiddels staan de kerstbomen in de meeste huizen alweer opgetuigd. En onder die bomen liggen tegenwoordig steeds vaker kado’s. Om te voorkomen dat daar weer stropdassen, cd’s en dvd’s onder liggen is het misschien een beter idee om je spellencollectie uit te breiden. Rekening gehouden met een budget van 10 a 20 euro zijn de volgende items zeker de moeite waard om op je lijstje te zetten:

Dice-tower (start bij ongeveer €15,-)
Een discussie die vaak plaatsvindt tijdens het spelen van een spel met dobbelstenen is of de dobbelstenen wel goed genoeg gerold hebben. Een discussie die vaak wordt begonnen door diegene die er het meeste last van heeft. Dus om het ook tijdens het gourmetten gezellig te houden is een Dice-tower een leuk en nuttig kado. Een dice tower zorgt ervoor dat er altijd eerlijk wordt gegooid. De speler gooit de dobbelsteen of -stenen bovenin de toren. De zwaartekracht en enkele platformpjes doen de rest van het werk. Het Poolse E-Raptor heeft ze in allerlei soorten en maten.

Qwixx (€12,-)
Al eerder besproken op onze site: een bijzonder leuk dobbelspel, uitgegeven door White Goblin, waarin je altijd op moet blijven letten. Lees voor meer informatie onze recensie van deze game. Dit spel leent zich overigens uitstekend voor het gebruik van een dice tower 😉

Small World: Tales & Legends (€12,-)
Tales & Legends is een iets andere uitbreiding van het populaire Small World dan je waarschijnlijk gewend bent. Het geeft je geen nieuwe rassen, maar een set van 54 event kaarten. Elke beurt wordt er een nieuwe kaart getrokken. Dit is de ‘upcoming event’ en zal de bij de volgende beurt actief worden. Je kunt je dus nog wel voorbereiden op wat er komen gaat.  De kaarten kunnen de complete verhaallijn van het spel veranderen. Sommigen hebben een kleine impact, anderen zorgen ervoor dat je zo goed uitgedachte strategie meteen de prullenbak in kan. Een leuk uitbreiding die gemaakt is door Laurent Verrier, Special Prize Winner van de Small World Design Contest.

Saboteur: het duel (gezien vanaf €8,50)
In deze versie van Saboteur graaf je samen (of juist alleen) naar zoveel mogelijk goudstukken. Je kunt hierbij gebruik maken van elkaars gangen (mits op elkaar aangesloten natuurlijk) of je hindert je tegenstander zoveel mogelijk met één van de sabotage kaarten, een trol, of gewoon een doodlopende gang. Een simpel spelletje wat snel op te pikken is waar toch veel in zit. Mocht de kerstgedachte niet echt het gewenste effect hebben heeft deze versie nog een voordeel: deze versie is ook alleen te spelen.

Machiavelli (+/- €17,-)
In dit kaartspel kruip je telkens in de huid van één van de acht verschillende karakters. Zo kun je een dief, een magiër of een moordenaar zijn. Ieder met hun eigen speciale eigenschappen die je zo goed en strategisch mogelijk moet benutten. Zorg ervoor dat je voor het einde van het spel zoveel mogelijk gebouwen gebouwd hebt en ga er met de winst vandoor. Een bijzonder sfeervol spel dat erg mooi is vormgegeven. Het spel is vanaf 2 spelers te spelen en met maximaal 7. Met z’n tweeën is het een leuk spel, maar het wordt pas echt leuk vanaf een speler of vier.
Dit is natuurlijk een kleine greep uit de mogelijkheden. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere juweeltjes te koop voor een budget van maximaal 20 euro. Goede suggesties zijn uiteraard van harte welkom in de comments!

 

Reacties

Lees ook

Volgende post