replica horloges replica rolex

Genoeg om naar uit te kijken in 2016!

1 januari 2016 bordganzen Reactie(s)

Allereerst wensen wij natuurlijk iedereen een fantastisch, gezond, geweldig 2016! Uiteraard met meer dan voldoende bordspellen en het plezier dat die met zich mee brengen!

Een nieuw jaar brengt natuurlijk behalve de voornemens zoals stoppen met roken en meer sporten natuurlijk ook iets waar we echt naar uit kijken: nieuwe bordspellen! Hieronder een lijstje van een aantal verschillende speluitgeverijen en welke spellen zij komend jaar zullen gaan introduceren. Wij hebben er alvast zin in!


999 Games: Mijn Dorp

Het Dorp blijft één van onze favoriete bordspellen. Niet alleen omdat het daarmee voor ons ‘is begonnen’, maar ook het spel zelf zit heel erg goed in elkaar. In het verlengde van dit spel komt 999 Games in februari met een nieuw spel: Mijn Dorp.

Stuurde jij en je tegenstanders in ‘Het Dorp’ nog familie-leden naar één en hetzelfde dorp, in Mijn Dorp ontwikkelt iedere speler zijn eigen dorp. Beginnend met een boerderijtje en vijf bewoners (abt, raadsman, reiziger, raads-, ambachts- en koopman) ontwikkel je het dorp met nieuwe gebouwen en velden. Dit doe je o.a. door te reizen en te handelen. Net zoals in ‘Het Dorp’ zal ook hier tijd een rol spelen en zullen af en toe mensen uit je dorp overlijden, wat weer voor nieuwe beschikbare banen kan zorgen.

999 Games belooft dat in Mijn Dorp bekende elementen uit het Dorp gecombineerd zullen worden met nieuwe mechanieken, die ‘zowel nieuwe spelers als Het Dorp-veteranen zullen aanspreken‘.

The Game Master: Mombasa, Rhodos

Op 1 maart 2016 zal the Game Master het ‘strategische bordspel van formaat’ Mombasa releasen. In eerste instantie stond te release voor medio januari gepland, maar door het grote aantal internationale partners is deze dus iets opgeschoven. Mombasa richt zich op de wat meer ervaren bordspelers en is afkomstig van de makers van o.a. Cuba, de Koningsburcht en het Koopmanshuis. Het spel eindigde tijdens de laatste editie van SPIEL (dé spellenbeurs in Essen) in de top van de Fairplay list charts.

In Mombasa investeer je als speler in verschillende type bedrijven in Afrika. Je kunt denken aan bedrijven die exploreren, handel drijven en handelsposten vestigen. Door je investeringen te spreiden kun je profiteren van o.a. de waardestijging van aandelen. Doel van het spel is eigenlijk simpel: wordt de rijkste kolonist van Afrika.

Mombasa introduceert een nieuw systeem waarmee gespeelde kaarten terug gepakt kunnen worden en ook het boekhoudersspoor is vernieuwend. Mombasa combineert verschillende bekende spel elementen zoals landje pik, workerplacement en deckbuilding. Kortom: het belooft een compleet strategisch spel te worden met flink wat economie.

rhodesOp oudejaars avond twitterde the Game Master al een sneak preview van Rhodos. Dit spel, waarin handel in en rond de haven (met uniek veiling systeem) centraal staat, laat nog wel even op zich wachten. Het spel wordt uitgebracht voor SPIEL 2016 en de verwachte release datum staat voor nu op 1 september 2016.

Rhodos is geschikt voor liefhebbers van strategische spellen en ook voor de familie-speler die net even iets verder wil gaan met een spel. In het spel produceer je o.a. goederen die je vervolgens oogst en richting de haven stuurt. Van het geld dat je daar verdiend hebt kun je opnieuw investeren, of een opdracht uitvoeren welke ook weer punten oplevert. In de haven geldt een uniek veilingssysteem die de prijzen kan laten stijgen of dalen. Slim handelen is dus een must.

Rhodos is geen spel wat je even op tafel legt voor een half uurtje: een gemiddeld potje duurt anderhalf tot twee uur. Verder is het speelbaar voor 2 tot 5 personen. Nog even geduld dus, maar wij kijken er naar uit!

 

White Goblin Games: Orléans, Weerwolven, Sint Petersburg

White Goblin Games heeft een aantal titels klaar staan voor het nieuwe jaar. Eén daarvan is het al eerder (in het buitenland) uitgebrachte Orléans van Reiner Stockhausen. Dit spel speelt zich af tijdens de middeleeuwen in een Franse stad. De naam van die stad kun je waarschijnlijk al raden: Orléans.

Tijdens het spel is het de bedoeling om je volgelingen (monniken, boeren, ridders) zo goed mogelijk in te zetten en daarmee te winnen. Orléans is een spel van het type bag-building. Dit houdt heel simpel in dat je zaken verzameld, deze in een zak doet en hoopt deze later in het spel weer tevoorschijn te kunnen toveren. In het spel kun je verschillende strategieën inzetten om het spel te winnen en hoewel er interactie is tussen de spelers hoef je niet bang te zijn dat al je opties gedwarsboomd zullen worden door andere spelers.

Het spel speelt zicht af tijdens de middeleeuwen. Het is de bedoeling om zo veel en vooral zo goed mogelijk de volgelingen in te zetten. De speler die dit het beste doet is de winnaar.

Behalve Orléans heeft White Goblin nog meer titels bekend gemaakt voor het eerste kwartaal van 2016.

De eerste week van het nieuwe jaar ligt 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen: Dageraad in de schappen. Deze versie van het populaire groepsspel is zelfstandig speelbaar of te combineren met een andere versie. Verder bevat deze versie onder andere 11 nieuwe karakters die ieder een speciale eigenschap hebben.

De maand februari brengt ons een nieuwe, Nederlandse, versie van Sint Petersburg. Deze heruitgave bevat behalve nieuw artwork ook een nieuw speelbord met daarop een vijfde marktfase.

 


NK_Bordspellen_Logo-400x106NK Bordspellen (24 April – Amersfoort)

Geen bordspel, maar wel eentje om in je agenda te zetten: het NK Bordspellen 2016. Deze zal plaatsvinden op 24 april in Amersfoort. Tijdens dit NK zullen er vier spellen gespeeld worden:

  • El Gaucho (The Game Master)
  • Broom Service (Ravensburger)
  • Brugge (White Goblin Games)
  • Lewis & Clark: Discoveries (Tactic Selecta)

Tijdens het NK speelt men in teams van 4 spelers waarbij ieder teamlid alle 4 de spellen speelt. Alle punten die de teamleden halen worden bij elkaar opgeteld en zorgen voor een eindscore. Het team met de meeste punten is, suprise, de winnaar en mag zich, samen met de nummers twee en drie, inschrijven voor het EK op SPIEL in Essen.

Zie voor meer informatie de site van Roll the Dice.

Kortom: ook in 2016 kunnen we weer genoeg aan tafel aanschuiven voor goede bordspellen. De spellen hierboven zijn slechts een kleine greep uit wat er ons allemaal voor moois te wachten staat. Aanvullingen zijn natuurlijk van harte welkom!

Gebruikte lead afbeelding via skotcher.com

Reacties

Lees ook

Vorige post

Volgende post